OM FOLLIS TEA

I de dimmiga indiska bergen, i Nilgiri, plockas och förädlas Follis Tea. När vi började arbeta med Follis Tea kände vi att någonting saknades på den svenska marknaden, ett te som är överkomligt i pris och som både gör gott och smakar gott. Idag finns åtta standardsmaker med fokus på fruktiga svarta teer och vi arbetar hela tiden med att höja kvalitet och utveckla sortimentet för att kunna erbjuda något som passar alla.

Teplantage
Vy över teplantaget i Nilgiri, Indien.

Follis Tea är ett dubbelcertifierat (Fairtrade-märkt och ekologiskt) bra standardte till mycket konkurrenskraftigt pris.

Follis Tea finns tillgängligt för anbud och tilläggsanbud via din Foodservicegrossist eller vendingfirma.

REGELBUNDNA BESÖK PÅ PLATS

Teblad plockade i Nilgiri, Indien
Nyplockade färska teblad i Nilgiri, Indien

Vi direktimporterar teerna direkt från Indien utan fördyrande kontakter och besöker regelbundet producenten på plats för att säkerställa kvalitet och arbetsvillkor. Eftersom vi handlar med fattiga länder så känner vi att vi har ett ansvar, både gentemot dig som köper och dricker teet, men framförallt mot dem som arbetar med att tillverka teet. Vårt senaste besök hos leverantören i Indien var nu i april 2017.

REGELBUNDNA TEPROVNINGAR

Teprovning
Vi genomför regelbundet teprovningar för att säkerställa teets kvalitet.

Vi säkerställer även kvalitet genom att regelbundet prova igenom sortimentet på plats i Sverige. Tebusken påverkas som så många andra naturligt växande livsmedel av omgivande faktorer som jordmån, sol, och nederbörd. En ovanligt regnig period påverkar således teets smak, precis som vind och sol. En skicklig teexpert kan faktiskt säga när teet har plockats genom att smaka på det, och även till stor del avgöra hur det kommer att smaka bara genom att titta på den färdiga teråvaran.

En teprovning är i mångt och mycket lik en vinprovning. Vi tittar på teets färg, hur det doftar och vi sippar på det med mycket luft i munnen. För att rensa munnen mellan smakerna kan man äta lite sorbet.

Visste du att ordet Follis är latin och betyder påse. Follis tea blir således pås-te med dagens svenska.

Ekologiskt och Fairtrade-märkt te